Volledig scherm
© Gemeente Meierijstad

Meierijstad presenteert ‘oorlogsfietsroute’ op Bevrijdingsdag

EERDE - Een fietskaart met routes door de dertien kernen van Meierijstad die de geschiedenis van de gemeente vertellen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Dat gaat achter ‘Op (oorlogs)pad’ schuil, een zogeheten fietsbelevingskaart Meierijstad die komende zondag (Bevrijdingsdag) gepresenteerd wordt. 

Wethouder Coby van der Pas overhandigt om 11 uur het eerste exemplaar aan Erwin Janssen, molenaar en lid van onder meer het Airborne Comité en Eerdelogie. Dat gebeurt bij de Eerdse molen. De fietskaart is gemaakt in het kader van ‘75 jaar herdenken en bevrijden in Meierijstad’. De gemeente noemt het een fietsbelevingskaart omdat de verhalen op de route ‘via teksten, filmpjes en geluidsfragmenten ook echt beleefd worden’.

  1. Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’
    PREMIUM

    Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’

    VEGHEL - Emma van Boxtel (24) uit Den Bosch had haar pakjesavond waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Onderweg naar werk kreeg ze een lekke band en besloot ze haar Toyota Aygo langs de kant van de weg te zetten. Na het werk wilde ze haar auto ophalen en zag ze dat de portier openstond en er zelfs mensen in de auto zaten. Er bleken kinderen in te zitten. ,,Het was een grote ravage. Ze hebben niks meer van de auto overgelaten.”