Volledig scherm
Franchisenemers Meriam Driessens (links) en Veronique bij het nieuwe filiaal van Subway op Foodcourt Uden. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Minder arbeidsplaatsen dan beloofd bij Foodcourt in Uden

UDEN - De realisatie van het Foodcourt aan de noordkant van Uden levert wel degelijk extra arbeidsplaatsen op, al worden het er hooguit 140 en geen 180 zoals oorspronkelijk in de planning werd gedacht. 

Dat laten B en W van Uden weten in antwoord op vragen van de SP. Die maakt zich zorgen nu McDonald’s zijn vestiging aan de Marktstraat sluit en het personeel meeneemt naar de nieuwe zaak op het Foodcourt. Volgens het college gaat het daarbij om 30 tot 35 medewerkers. Het bedrijf heeft de gemeente laten weten in te zetten op werving van negentig nieuwe personeelsleden. Volgens B en W betekent dat nog steeds een uitbreiding van het aantal arbeidsplaatsen met een kleine zestig man.   

Kaartenbak

Het college bevestigt de SP dat er nog steeds mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden aangenomen. Uden had vanuit haar samenwerkingsverband met het UWV en IBN reeds goede contacten met McDonald’s voor de centrumvestiging. Dat leidde tot  meerdere plaatsingen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. KFC voert de sollicitatiegesprekken met nieuwe medewerkers in het gemeentehuis. Dat heeft volgens B en W al geleid tot drie plaatsingen uit de  ’gemeentelijke kaartenbakken'. Ook Subway heeft al één persoon uit die kaartenbak geplaatst.