Zanger Bart de Rooij vermaakt de bewoners van Sint-Jan in Uden.
Volledig scherm
Zanger Bart de Rooij vermaakt de bewoners van Sint-Jan in Uden. © Hans van Alebeek

Mini-concert van Club Goud voor bewoners Huize Sint-Jan in Uden

UDEN - De deuren van Huize Sint-jan in Uden zijn op slot maar de bewoners hebben het drukker dan ooit. Donderdagochtend konden ze meegymen met amazone Sanne Voets, 's middags stond zanger Bart de Rooij op de stoep om ze met vrolijke meezingers een hart onder de riem te steken. 

Het ‘contactloze buitenconcert’ in Uden was geregeld via Club Goud uit Nijmegen die momenteel in heel  Brabant activiteiten opzet. ,,Den Dungen, Veghel, Oss, Uden, we zitten met deze concerten vooral in deze hoek van Brabant", zeggen de dames die zanger Bart de Rooij uit Nuenen begeleiden. 

Concert in voor- en achtertuin 

,,Het is mijn beroep", zegt Bart. ,,Op dit moment doe ik dit een paar keer per week. Het is gruwelijk dankbaar werk. En weet je: ooit kom ik ook nog eens in zo'n verzorgingstehuis te zitten. Dan hoop ik dat er ook wat te doen is.” 

De ramen gaan open om Bart goed te horen.
Volledig scherm
De ramen gaan open om Bart goed te horen. © Hans van Alebeek

De bewoners van Huize Sint-Jan genieten in elk geval volop van de meedeiners van Jantje Smit, André Hazes jr. en Guus Meeuwis. Als Bart klaar is met zijn mini-concertje bij de hoofdingang pakt hij box en microfoon in om met het hele boeltje naar de achtertuin te verhuizen waar de muziek nog even doorgaat. 

Elke week iets nieuws 

,,Zo proberen we elke week wat te organiseren", legt activiteitenbegeleidster Marianne al dansend uit. ,,En dit is alleen nog maar wat iedereen ziet. Achter de schermen doen we nog veel meer voor onze mensen.” De bewoners van Sint-Jan kunnen het vast op de kalender zetten: woensdag 22 april, een optreden van zangeres Mika van Stiphout en op woensdag 29 april een dj. 

  1. Schuldeisers vragen faillissement aan voor partycateraar Maison van den Boer
    PREMIUM

    Schuldei­sers vragen faillisse­ment aan voor partycate­raar Maison van den Boer

    Den Bosch/Heerlen/Veghel - Drie schuldeisers van Maison van den Boer in Veghel vragen het faillissement aan van de geplaagde cateraar. De drie crediteuren zeggen nog geld van de Veghelse onderneming tegoed te hebben en willen dat met deze faillissementsaanvraag alsnog zien te krijgen. De aanvraag wordt aanstaande dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch behandeld, aldus de advocaat van de drie schuldeisers.