Volledig scherm
Exterieur van Sligro Food Group NV © ANP

Moeilijke markt zit groothandelsbedrijf Sligro flink dwars

VEGHEL - Sligro heeft in het eerste halfjaar aanzienlijk minder winst behaald. Het groothandelsbedrijf had last van een moeizame markt, omdat de economische groei in Nederland en België afkoelde. Ook stegen de kosten.

In België investeert Sligro nog volop. De kosten voor inkoop- en logistiek rusten nu nog grotendeels op de vestiging in Antwerpen, maar zodra Sligro gaat uitbreiden kunnen die kosten over meer vestigingen worden verdeeld. Tegelijkertijd zijn de kosten die het bedrijf in Nederland maakt met zijn centrale organisatie nog niet zo ver gedaald als Sligro had gewild na het afstoten van zijn supermarkttak EMTÉ.

De omzet bleef ongeveer gelijk op ruim 1,1 miljard euro. Daarbij was in Nederland, waar de prijzen stegen, een kleine plus te noteren. Met name de dranken- en cateringsector stonden onder druk.

Hoge kosten

Onder de streep hield Sligro 13 miljoen euro over. Dat was in de eerste zes maanden van vorig jaar nog 25 miljoen euro. Behalve door relatief hoge kosten was de winstdaling ook te wijten aan investeringen in België en in onder meer software en de integratie van de aangekochte bedrijven.

Voor de rest van dit jaar verwacht Sligro dat de markt vlak blijft. Omdat er wel sprake is van inflatie zullen er dus minder producten worden verkocht. Desondanks wil Sligro de omzet laten toenemen. In combinatie met kostenbesparingen moet de winst ook gaan stijgen. Vanaf de tweede helft van dit jaar verwacht Sligro lagere kosten vanwege de integratie van de van Heineken overgenomen groothandelsactiviteiten. Ook tellen de resultaten van het onlangs overgenomen Wheere dan mee.

  1. Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    UDEN - Op het moment dat binnen in een volle zaal de officiële opening werd verricht, mochten de schaatsers al ruim een half uur het ijs op. En daar stonden ze voor in de rij. Onder die wachtenden waren ook Anouk van der Ven (20) en Dion van der A (18). ,,We maken er elk jaar een sport van om als eerste te zijn, en dat is dit keer weer gelukt’', zeggen de twee lachend wanneer ze net hun eerste rondjes hebben gereden. ,,Nu is het ijs nog hard, waardoor je lekker snel gaan.’'