Mogelijk andere supermarkt op plek Aldi in Zeeland
Volledig scherm
Mogelijk andere supermarkt op plek Aldi in Zeeland © ROBIN UTRECHT

Mogelijk andere super op plek Aldi in Zeeland

ZEELAND - Als Aldi Zeeland verlaat, komt er mogelijk een andere, grotere supermarkt op de plek naast gemeenschapshuis de Garf in Zeeland. De pandeigenaar bereidt zich voor op die variant. 

Het Noord-Hollandse vastgoedbedrijf InStenen Vastgoed is eigenaar van de panden, waarin nu naast elkaar een supermarkt en slagerij in gevestigd zijn. Het deel waar een pizzeria zat, staat leeg. Het bedrijf heeft een bouwvergunning gekregen voor een inpandige uitbreiding van winkelruimte 745 naar 1105 vierkante meter en een nieuwe entree aan de achterzijde. Dat gaat ten koste van huurder Wim van Haeren, die een slagerij runt. 

Anticiperen

Directeur Johan Schipper: ,,Wat we daar gaan doen laat ik nog even in het midden. Bel over een maand maar terug. Zoals bekend heeft Aldi plannen in Reek. Daar anticiperen we op. Hoe dat eruit gaat zien is een tweede. Nu houd ik de kaarten tegen de borst.” Schipper bevestigt desgevraagd dat er een eventueel een andere supermarkt neer kan strijken in zijn pand, mocht Aldi daar weggaan.

Quote

Maar mij vertellen ze niks. Ze doen geheimzin­nig

Wim van Haeren , Huurder in het pand

Geheimzinnig

Ook Wim van Haeren weet van niks. ,,Ik zag het ook op de gemeentepagina in de Arena. Pas liepen hier mensen rond van Schipper om te kijken. Maar mij vertellen ze niks. Ze doen geheimzinnig.”

Supermarktconcern Aldi dan. Ook daar radiostilte. ,,Over wat er gaat gebeuren in Zeeland, is niets te melden”, is de korte reactie van de woordvoerder.

InStenen Vastgoed houdt zich vanuit het Noord-Hollandse Venhuizen bezig met beleggen en ontwikkelen van in Amsterdam gelegen woningen en winkels. Daarnaast is InStenen Vastgoed actief op het gebied van supermarkten in heel Nederland.