Volledig scherm
Kinderen maken tijdens de buurtactie eigen waarschuwingsborden voor de Oudedijk in Odiliapeel. © Thomas Segers

Mogelijk extra controles op snelheid Oudedijk Odiliapeel

ODILIAPEEL - De gemeente Uden gaat met de politie in overleg om te kijken of er misschien extra gecontroleerd kan worden op hardrijders in de kom van Odiliapeel. Dat zegt wethouder Franko van Lankvelt in reactie op het buurtprotest van afgelopen weekeinde. 

Buurtbewoners van de Oudedijk lieten zaterdag van zich horen omdat er volgens hen ‘te veel Max Verstappens door de straat rijden’ terwijl in de kom een maximumsnelheid van 30 km per uur mag geldt. Wethouder Van Lankvelt is enigszins verrast door de actie. 

,,Omdat de mensen aan de Oudedijk namelijk weten dat we als gemeente hier al flink mee aan de gang zijn”, zegt de wethouder over het hardrijdersprobleem. De Oudedijk wordt binnenkort opnieuw ingericht en daar is Odiliapeel via een zogeheten klankbordgroep nauw bij betrokken, aldus de wethouder.  

Te lang? 

Misschien vindt de buurt dat het allemaal te lang duurt en zijn ze daarom gaan protesteren? ,,Zulke stevige processen vergen nu eenmaal tijd”, zegt Van Lankvelt die wel begrijpt dat er iets moet gebeuren. ,,De problematiek is ons natuurlijk wel bekend. Er wordt te hard gereden blijkt uit metingen. Die zijn al van een paar jaar geleden maar als we het nu opnieuw zouden doen, zal de uitkomst niet veel anders zijn, zo verwacht ik.”

De gemeente Uden denkt het plan voor de complete reconstructie van de Oudedijk door Odiliapeel eind dit jaar aan de bewoners voor te kunnen leggen. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt de weg versmald, het asfalt vervangen door klinkers en komen er op de kruisingen snelheidsremmende plateaus.