Het leeghalen van de kapel wordt nauwlettend gevolgd door de zusters Birgittinessen. Vlnr. moeder abdis zuster Karin, zuster Bernadette en zuster Cecilia die een foto maakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het leeghalen van de kapel wordt nauwlettend gevolgd door de zusters Birgittinessen. Vlnr. moeder abdis zuster Karin, zuster Bernadette en zuster Cecilia die een foto maakt. © Van Assendelft Fotografie

Monumentale kapel van zusters Birgittinessen in Uden wordt weer als nieuw

UDEN - Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Dat geldt ook voor de kapel van de zusters Birgittinessen in Uden. Nu al een schitterend gebouw maar toe aan een broodnodige en ingrijpende opknapbeurt. Met Pasen 2022 moet het interieur in volle glorie weer te bewonderen zijn. 

  1. Gebroken ribben? Gert heeft alles over voor mooie dierenfoto’s
    PREMIUM

    Gebroken ribben? Gert heeft alles over voor mooie dierenfoto’s

    ZALTBOMMEL/SCHIJNDEL/ESCH - Nog niet zo lang geleden nam een stier hem nog flink te grazen. Een paar gebroken ribben was het resultaat. Ook is hij al eens onder geplast door een grote zeug. Ach, Gert van den Bosch (56) uit Zaltbommel heeft er alles voor over om varkens, koeien, geiten, schapen en paarden op het boerenerf zo mooi mogelijk te fotograferen. Ook in de Meierij. Hij won er zelfs een prestigieuze, internationale prijs mee: de Sony Award.