Volledig scherm
Een dorre hoek op begraafplaats 't Loo. © Maarten van den Hurk / BD

Moorman belooft beter onderhoud van groen op begraafplaats 't Loo

NISTELRODE - Het groenonderhoud op de gemeentelijke begraafplaats te Nistelrode kan beter en wórdt beter. Aldus reageert burgemeester Moorman op vragen van de VVD.

Onkruid in de borders, verdorde planten in de hagen. ‘t Loo in Nistelrode, de openbare begraafplaats van de gemeente Bernheze, ligt er niet op z'n mooist bij deze zomer. 

,,Het ziet er niet uit daar’’, foeterde VVD-raadslid Jack van der Dussen maandagavond in de commissie voor bestuurszaken. Hij zei te spreken mede namens diverse nabestaanden van mensen die op 't Loo begraven liggen.    

Burgemeester Marieke Moorman vond dat Van der Dussen ‘grote woorden’ gebruikte maar gaf hem wel gelijk: ,,Het onderhoud kan beter, daar ben ik het helemaal mee eens.’’ Volgens de burgemeester heeft ‘t Loo last van de droge zomer, een inhaalslag bij het ruimen van graven en een verandering van onderhoud. 

Trots op inzet De Nistel

Moorman nam het direct op voor de werknemers van De Nistel, veelal mensen met een beperking, die sinds dit jaar voor een deel van het onderhoud op 't Loo zorgen: ,,Zij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en ik ben er trots op dat wij hen daar kunnen laten werken. Maar dat gaat niet meteen allemaal goed. Daarom gaan onze eigen mensen hen nog wat op gang helpen nu. Wij beloven dus beterschap.’’

Van der Dussen zei de inzet van De Nistel toe te juichen maar stelde dat het toezicht bij de overstap naar de nieuwe groenbeheerder beter had gemoeten. De droge zomer vond hij geen goed excuus: ,,Andere begraafplaatsen zoals die in Heesch zien er ook deze zomer gewoon goed uit.’’