Motorrijder verongelukt na ‘wheelie’ op Rijksweg bij Reek

Update + VIDEOREEK - Een motorrijder is dinsdagavond om het leven gekomen bij een ongeluk op de Rijksweg N324 bij Reek. De oorzaak is vermoedelijk een mislukte wheelie, laat een agent ter plaatse weten.

Het ongeluk gebeurde rond 20.40 uur. De bestuurder heeft vermoedelijk een wheelie willen maken, het zo hard optrekken dat het voorwiel los komt van de gronden verloor daarbij de macht over zijn voertuig. Hij raakte daarbij de houten vangrail en vervolgens ook twee bomen. Door de klap kwam de motorrijder aan de andere kant van de vangrail in de berm terecht. De motor lag circa vijftig meter verderop.

Diverse hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter kwamen ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten.

De weg is in beide richtingen afgesloten tussen de rotonde en de stoplichten. De politie doet ter plaatse onderzoek.

Volledig scherm
Motorrijder komt om het leven bij ongeluk op Rijksweg bij Reek. © Marco van den Broek

Luister naar het nieuws van vandaag

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant. Volg ons ook op Spotify en Apple Podcast, en mis geen enkel bulletin meer.  

  1. Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    UDEN - Op het moment dat binnen in een volle zaal de officiële opening werd verricht, mochten de schaatsers al ruim een half uur het ijs op. En daar stonden ze voor in de rij. Onder die wachtenden waren ook Anouk van der Ven (20) en Dion van der A (18). ,,We maken er elk jaar een sport van om als eerste te zijn, en dat is dit keer weer gelukt’', zeggen de twee lachend wanneer ze net hun eerste rondjes hebben gereden. ,,Nu is het ijs nog hard, waardoor je lekker snel gaan.’'