Volledig scherm
De Muzemobiel staat bij het Muzerijk in Uden. Op de foto chauffeur Ruud Donders (achter het stuur) en op de achtergrond student Roel van den Hanenberg. © Van Assendelft

Muzemobiel rijdt door Bitswijk Uden, gratis vervoer voor wijk

UDEN - De Muzemobiel. Een mooie naam voor een mooi karretje dat komende weken door de Bitswijk in Uden gaat rijden. Alle inwoners van de wijk kunnen er voorlopig gratis gebruik van maken. 

Hans van Zon is blij dat ‘zijn kindje’ sinds maandag vanuit MuzeRijk door de wijk rijdt. Hij hoopt dat de Muzemobiel ouderen en alleenstaanden uit hun isolement haalt. Vervoer hoeft in elk geval geen probleem meer te zijn om ergens naar toe te gaan. De proef gaat van start met een karretje waar vier personen in kunnen, over een paar weken komt er nog een tweepersoons Muzemobiel bij. ,,Zodat we kunnen zien waar het meeste behoefte aan is”, zegt Van Zon. 

Vrijwilligers 

Vrijwilligers uit de Bitswijk gaan de elektrische karretjes besturen. Voorlopig rijden ze alleen binnen de wijk en - de uiterste grens - naar ziekenhuis Bernhoven . De Muzemobiel is nu nog gratis, als de proef slaagt zal er een kleine vergoeding per rit gevraagd worden. 

Maar dat zal pas in de loop van volgend jaar aan de orde zijn. Hans van Zon is al wel fondsen aan het zoeken om de Muzemobiel  straks aan te kunnen schaffen. De proef is mede mogelijk gemaakt met geld uit het UdenFonds. Tot 7 december rijden de karretjes in elk geval. Wie een Muzemobiel wil reserveren kan bellen met 0413 - 268 548.