Volledig scherm
Impressie van een eerdere aflevering van het drukbezochte evenement ‘Uden laat van zich horen''. Dit jaar wordt het op zondag 17 maart gehouden. © Van Assendelft

Muziekfestival ‘Uden laat van zich horen’ kan toch doorgaan, met spoed deelnemers gezocht

UDEN - Het amateurmuziekfestival ‘Uden laat van zich horen’ (ULVZH) strijkt zondag 17 maart weer neer in theater Markant. Lange tijd was onzeker of het festival kon doorgaan. Die knoop is nu doorgehakt maar de organisatie moet wel in allerijl op zoek naar verenigingen en artiesten die willen meedoen.    

Omdat Uden vorig jaar besloot om de subsidie op volksculturele activiteiten te halveren, dreigden allerlei amateurclubs en -festivals in Markant in de problemen te komen.  Het festival ‘Uden laat van zich horen’ vreesde zelfs dat het evenement voorbij was, ondanks het succes in 2017 bij bij deelnemers en publiek. Eind 2018 besloot de politiek echter om het besluit een jaar op te schorten. Gemeente en theater steunen samen nog minstens een jaar de volkscultuur in Uden met 100.000 euro.    

Dans 

‘Uden laat van zich horen’ heeft op basis daarvan besloten om op 17 maart een nieuwe editie op de planken te brengen. Omdat door alle onzekerheid over de subsidie de voorbereidingstijd aanmerkelijk korter is, is de organisatie nu met spoed op zoek naar koren, muziekgezelschappen en artiesten die zich aan Uden willen presenteren. Aanmelden kan door voor 20 januari een mail te sturen naar ulvzh@kpnmail.nl. Deelname is gratis, net als de toegang voor het publiek op 17 maart. 

De ambitie van ULVZH is om uit te groeien tot een festival waar, naast allerlei muzikale optredens door amateurs, ook ruimte is voor muziek-workshops en een informatiemarkt voor amateurmuzikanten en –zangers.  Er worden misschien nog dansgroepen aan het programma toegevoegd.