De dansgarde, knöllentrappertjes en minitrappertjes dansen een sprookjesdans tijdens de zittingen in Boekel.
Volledig scherm
De dansgarde, knöllentrappertjes en minitrappertjes dansen een sprookjesdans tijdens de zittingen in Boekel. © Henny Bos

Muzikale prins Hans inspiratiebron voor muzikanten Boekelse pronkzitting

BOEKEL - Nia Domo barst bijna uit zijn voegen zaterdagavond. De Knöllekes kijken terug op vijf avonden, die bol stonden met dwaze acts, dans en lekkere meezingers. En veel muziek als link naar prins Hans I. Als klarinettist bij harmonie EMM is de prins de inspiratiebron voor muzikale hoogstandjes. Wim van den Elzen krijgt 24 rozen voor zijn inzet voor Boekel Sport, de harmonie en de  Knöllekes.

Dertien acts worden soepel door het presentatie duo Bart van de Burgt en Joep Jansen aan elkaar geregen, de laatste is als eigenaar van café 't Manneke een ludiek mikpunt. Net als het boek Wereldberoemd in Boekel, dat verrassend menig keer opduikt. ,,Ja, wij zijn een beetje 'logt', maar het valt wel mee, dat boek is oké”, zingen de Hofzangers. 

Het In de Gloria is een ode aan het vele muzikale talent in Boekel. Voor tonpraoter Henri van de Broek ook een reden een boek te schrijven. Hij leest voor uit eigen werk. Zijn sterke wapen, ludieke woordspelingen, valt goed in de smaak. Ad van den Elzen probeert alles op smaak te brengen met de parodie op Het Boekels Diner. Met de groep We zén dur nog als rare gasten, improviseert hij grappig, gaat uit zijn dak en loopt van alles mis, wat de zaal waardeert met vele lachsalvo's. 

Henri van de Broek leest voor eigen werk over ontmoetingen met bekende Boekelaren.
Volledig scherm
Henri van de Broek leest voor eigen werk over ontmoetingen met bekende Boekelaren. © Henny Bos

Keukengevecht met potten en pannen 

Wim van den Elzen (links) ontvangt 24 rozen en zingt het nieuwe Boekels volkslied. Samen met groep Goeie Raod.
Volledig scherm
Wim van den Elzen (links) ontvangt 24 rozen en zingt het nieuwe Boekels volkslied. Samen met groep Goeie Raod. © Henny Bos

Een muzikaal intermezzo dan met slagwerkers, die in een keuken geen pot of pan onbespeeld laten. Het wordt een waar muzikaal keukengevecht. Knappe koppen zijn er ook bij de groep Goeie Raod. Zij speelt de quiz De slimste mens. De beelden worden gedeeld met zaal. Een vraag: wat is het gilde? 'Een scouting voor ouderen’, is het antwoord. Dan volgt een galerij waarmee men namen moet raden van bekenden, eettentjes, Boekels dialect en ‘wat widde gij’? Van de Zuidwal? 'Aldi plannen, Aldi kosten.' De slim bedachte acts krijgen veel applaus. Dat laatste krijgt ook de groep Vur@ekkes. Als finale komt het publiek door mooie, herkenbare zang en muziek van de stoelen en zingt uit volle borst de bekende hits mee.