Het woonhuis en bedrijf Sjef van den Braak Bedrijfswagens wordt ingesloten door industrie op Foodpark in Veghel.
Links en achter het bedrijf staan de trucks van BAS Trucks rechts is de nieuwbouw van Van Berlo in voorbereiding.
Volledig scherm
PREMIUM
Het woonhuis en bedrijf Sjef van den Braak Bedrijfswagens wordt ingesloten door industrie op Foodpark in Veghel. Links en achter het bedrijf staan de trucks van BAS Trucks rechts is de nieuwbouw van Van Berlo in voorbereiding.

Na dertien jaar dreigt ingreep in een kleine oase in industriegebied Foodpark

VEGHEL De familie Van den Braak in Veghel raakt donderdag zeer waarschijnlijk een stuk grond kwijt dat de gemeente Meierijstad wil onteigenen. Achter dit besluit gaat een eenzame strijd schuil van dertien jaar, met grote persoonlijke zorgen. Het lijkt de politiek weinig te interesseren.    

Bijna een halve eeuw woont de familie Van den Braak aan de Kempkens in Veghel. Rond de authentieke woonboerderij, die volgens de gevel uit 1767 stamt, ligt een prachtige tuin. De schapen grazen, de rozen geuren. Het is een oase van rust tussen de opkomende industrie. Want familie Van den Braak is al voor bijna tweederde ingebouwd door BAS Trucks, een verbindingsweg in aanleg, en er wordt een hal gebouwd van bijna 80.000 vierkante meter van Van Berlo Bedrijfsvloeren, deels ingetekend óp hun perceel.