Volledig scherm
PREMIUM
De burgemeesters Henk Hellegers en Marnix Bakermans. © Maarten van de Rakt

Naam Maashorst blijft belangrijkste twistpunt voor inwoners

UDEN/LANDERD - Inwoners van Uden en Landerd vinden de naam Maashorst van hun nieuwe fusiegemeente maar niks. Het is in elk geval het belangrijkste bezwaar dat komt bovendrijven in de 150 zogeheten zienswijzen die tot dusver door burgers zijn ingediend. In het algemeen is de teneur van die reacties positief, aldus de burgemeesters van beide gemeenten. 

Afgelopen weken konden inwoners van Uden en Landerd al reageren op het voorgenomen besluit van beide gemeenten om samen te gaan. Op diverse plekken was daar daarvoor zelfs een speciale dag of middag gereserveerd waarop inwoners hun bezwaarschrift, al dan niet met hulp van een ambtenaar, konden indienen.  

  1. Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’
    PREMIUM

    Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’

    VEGHEL - Emma van Boxtel (24) uit Den Bosch had haar pakjesavond waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Onderweg naar werk kreeg ze een lekke band en besloot ze haar Toyota Aygo langs de kant van de weg te zetten. Na het werk wilde ze haar auto ophalen en zag ze dat de portier openstond en er zelfs mensen in de auto zaten. Er bleken kinderen in te zitten. ,,Het was een grote ravage. Ze hebben niks meer van de auto overgelaten.”