Volledig scherm
PREMIUM
Landerdse burgemeester Marnix Bakermans (links) in een onderonsje met zijn Udense collega Henk Hellegers. Ingemonteerd zijn reacties uit de 650 ingediende zienswijzen. © Maarten van de Rakt

Naamkwestie Maashorst schuift op naar verkiezingen 2021

UDEN - De omstreden naam Maashorst voor de fusiegemeente Uden-Landerd wordt meer en meer opgeschoven richting de verkiezingen van november 2021. Zo bleek donderdagavond bij de eerste discussie in Uden over het fusieplan en die naam. ‘Een werknaam’ klonk het steeds vaker. 

Over de fusie zijn nagenoeg alle politieke partijen in Uden positief. Zo niet over de gekozen naam Maashorst. Met name de fractie Gewoon Uden zag in de ruime meerderheid van negatieve reacties - 458 van de 650 ingediende zienswijzen zien Maashorst absoluut niet zitten of willen Uden als naam houden - een bewijs dat er geen draagvlak is. Raadslid Theo Daanen beschuldigde de burgemeesters Henk Hellegers en Marnix Bakermans van indoctrinatie door maar te blijven verkondigen dat Maashorst de beste keuze is. ,,Alle inbreng van de burgers wordt aan de kant gelegd. Hoezo burgerparticipatie”, zei Daanen.