De zilveren dukaat met daarop Kasteel Heeswijk.
Volledig scherm
De zilveren dukaat met daarop Kasteel Heeswijk. © Koninklijke Nederlandse Munt

Nederlandse Munt slaat zilveren dukaat met daarop Kasteel Heeswijk

HEESWIJK-DINTHER - Kasteel Heeswijk is afgebeeld op de tweede uitgifte in de nieuwe serie zilveren dukaten van de Koninklijke Nederlandse Munt. De onthulling van het eerste exemplaar vond op Hemelvaartsdag plaats bij het kasteel in bijzijn van directeur Luc Eekhout. De munt is geslagen in opdracht van het ministerie van financiën en is bedoeld voor verzamelaars. 

In februari werd de aftrap gegeven voor de uitgifte van vier nieuwe dukaten die als thema Nederlandse kastelen heeft gekregen. Op de eerste munt stond het Utrechtse Kasteel De Haar afgebeeld. Bij elk kasteel staat  veldmaarschalk Godard van Reede als ridder op de voorgrond afgebeeld, Van Reede werd in 1702 benoemd tot aanvoerder van het Nederlandse leger. 

De zilveren dukaten zijn alleen te koop bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Ze kosten 49,95 euro per stuk. De opbrengsten zijn voor de staatskas. 

Kasteel Heeswijk is momenteel gesloten vanwege de coronamaatregelen. Na Pinksteren gaan de deuren weer mondjesmaat open voor het publiek. 

Directeur Luc Eekhout voor Kasteel Heeswijk met kartonnen vergrotingen van de zilveren dukaat.
Volledig scherm
Directeur Luc Eekhout voor Kasteel Heeswijk met kartonnen vergrotingen van de zilveren dukaat. © Koninklijke Nederlandse Munt