Volledig scherm
De nieuwe, herbruikbare drinkglazen van De Kersouwe. © De Kersouwe

Niet langer glazen weggooien in De Kersouwe

HEESWIJK-DINTHER - Natuurtheater De Kersouwe schakelt over op herbruikbare drinkglazen. Het podium in Heeswijk-Dinther denkt daarmee dit jaar de eigen  afvalberg terug te brengen van 65- naar 15-duizend plastic bekers.

Alleen bij de vier grootste concerten,  met acts als De Dijk en André Hazes, gaan bier en cola nog in wegwerpglazen. Dit zijn de drukste evenementen waarvoor De Kersouwe extra barretjes plaatst en extra veel vrijwilligers inzet. Werken met herbruikbare glazen is dan nog een te groot waagstuk, vindt het bestuur, wellicht is het in volgende jaren wel te doen.

Muntje

Bij alle andere concerten en voorstellingen gaan bezoekers wel drinken uit herbruikbare glazen. Ze betalen daarvoor telkens één muntje (à 2.20 euro) borg, of ze leveren een leeg glas in. De Kersouwe heeft 6.000 nieuwe drinkbekers aangeschaft en een speciale spoelmachine om ze te reinigen. De vernieuwing heeft ruim 15.000 euro gevergd. Vrienden van de Kersouwe en sponsors hebben de investering mogelijk gemaakt. 

  1. Verdachte moord Bloemenwijk Veghel naar Pieter Baan Centrum

    Verdachte moord Bloemen­wijk Veghel naar Pieter Baan Centrum

    DEN BOSCH/VEGHEL De 24-jarige Veghelaar die op 20 november 2018 zijn 55-jarige huisgenoot Sona Manpasi in de Bloemenwijk zou hebben doodgestoken, weigert mee te werken aan onderzoek door het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. Hij gaat daarom in opdracht van de rechter-commissaris binnenkort voor 'observatie' naar het Pieter Baan Centrum. Dat bleek dinsdagmiddag tijdens een pro forma-behandeling van zijn rechtszaak in Den Bosch.