Volledig scherm
De nieuwe, herbruikbare drinkglazen van De Kersouwe. © De Kersouwe

Niet langer glazen weggooien in De Kersouwe

HEESWIJK-DINTHER - Natuurtheater De Kersouwe schakelt over op herbruikbare drinkglazen. Het podium in Heeswijk-Dinther denkt daarmee dit jaar de eigen  afvalberg terug te brengen van 65- naar 15-duizend plastic bekers.

Alleen bij de vier grootste concerten,  met acts als De Dijk en André Hazes, gaan bier en cola nog in wegwerpglazen. Dit zijn de drukste evenementen waarvoor De Kersouwe extra barretjes plaatst en extra veel vrijwilligers inzet. Werken met herbruikbare glazen is dan nog een te groot waagstuk, vindt het bestuur, wellicht is het in volgende jaren wel te doen.

Muntje

Bij alle andere concerten en voorstellingen gaan bezoekers wel drinken uit herbruikbare glazen. Ze betalen daarvoor telkens één muntje (à 2.20 euro) borg, of ze leveren een leeg glas in. De Kersouwe heeft 6.000 nieuwe drinkbekers aangeschaft en een speciale spoelmachine om ze te reinigen. De vernieuwing heeft ruim 15.000 euro gevergd. Vrienden van de Kersouwe en sponsors hebben de investering mogelijk gemaakt. 

  1. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.