Volledig scherm
Sumyantmon Soe (23) uit Oss opent begin september Aziatisch restaurant Oishi aan de Markt in Veghel © Philip van den Brand

Nieuw Aziatisch restaurant opent aan Markt Veghel

VEGHEL -  Aan de Markt in Veghel opent begin september Aziatisch restaurant Oishi haar deuren. In het al drie jaar leegstaande horecapand werkt de familie van eigenaresse Sumyantmon Soe (23) hard aan de inrichting van de zaak.

,,Ik was al even in de omgeving aan het rondkijken naar een plek om een nieuw restaurant te beginnen en zo stuitte ik op dit pand aan de Markt in Veghel", vertelt de jonge onderneemster uit Oss. ,,Ik denk dat een Aziatisch à la carte restaurant een mooie toevoeging is op het bestaande horeca-aanbod." Oishi - wat 'smakelijk' en 'lekker' betekent in het Japans - serveert vlees- en visgerechten uit de Japanse en Thaise keuken. 

Er komen zo'n tachtig tot negentig zitplaatsen in het restaurant dat geen typisch Aziatische uitstraling krijgt. ,,Het wordt modern. De tafeltjes worden ingedekt en er komen ook keurig linnen servetten te liggen én bestek. Geen stokjes.” Soe runt de zaak, waarin tot drie jaar geleden een brasserie was gevestigd, samen met haar vriend en schoonvader Piet van Bosteren. 

De horecawereld is niet nieuw voor Soe. In Nijmegen runde zij tot voor kort een sushi afhaalzaak. De Osse onderneemster denkt dat haar restaurant rond 13 september te kunnen openen.

Volledig scherm
Bij de verbouwing van het al jaren leegstaande horecapand krijgt Soe veel hulp van familie en vrienden. © Philip van den Brand