Volledig scherm
De Osse zanger Etienne Alvares heeft goede banden met UDI'19 en vond het 'eervol' om het nieuwe clublied te mogen maken. © Philip van den Brand

Nieuw clublied UDI'19 lekkere meezinger: ‘Udi zullen ze vrezen’

UDI'19 heeft een nieuw clublied. Zondag, op de slotdag van het eeuwfeest, presenteerde Etienne Alvares de meezinger.

Het is niet druk in de tent, waar feestband De Dop zijn stinkende best doet om de sfeer erin te krijgen. Het tijdelijke buitenterras is dankzij het zonnetje wel goed gevuld. Als Etienne Alvares het podium beklimt, komt het publiek toch nieuwsgierig naar binnen. Samen met Marco van Hooft componeerde de Osse volkszanger het nieuwe clublied. ,,Een eer", benadrukt hij. Het moet het recente clublied, dat deels was 'gepikt' van voetbalclub Rhode, doen vergeten.

Quote

Prachtig dat stukje historie met de nieuwe tekstre­gels erbij

Jos van Duijnhoven

Gelet op het enthousiasme, waarop het refrein meteen wordt meegezongen, moet dat geen probleem zijn. UDI zal wezen en UDI zal zijn. En UDI zullen ze vrezen, op het voetbalterrein, klinkt het uit vele kelen. ,,Dat deel komt uit een ouder clublied en hebben we langer gemaakt", licht Alvares toe. ,,Daarnaast hebben we twee nieuwe coupletten geschreven. Modern deuntje eronder en klaar!”

 ,,Ik vind het een geweldig lied. Prachtig dat stukje historie met de nieuwe tekstregels erbij. Dat zing je zo mee", stelt Jos van Duijnhoven (71). Het UDI-lid heeft genoten van het jubileumfeest. ,,Wat een organisatie is dat geweest, maar het tekent onze vereniging. Wij kunnen dat."

Expositie verlengd

Volledig scherm
UDI-voorzitter Ben Tuithof krijgt het eerste doosje met CD's, met daarop het nieuwe clublied, overhandigd. © Philip van den Brand

Voorzitter Ben Tuithof is een tevreden man. ,,Het is allemaal super verlopen. We hadden hoge verwachtingen en die zijn allemaal waargemaakt." Een van de hoogtepunten was de vrijdagavond, die bol stond van de huldigingen en de bekendmaking van het Elftal van de Eeuw. De tentoonstelling UDI'19 100 jaar is zelfs vanwege de grote belangstelling tot en met aanstaande donderdag verlengd. 

Met een biertje in de hand meldt Ruud Kuipers (40) een 'fantastisch weekend' te hebben beleefd. ,,De club steekt goed in elkaar. Met zo'n feestweekend zie je dat terug. Er waren veel oud-spelers van de partij. Zonder goede herinneringen aan UDI zouden ze niet gekomen zijn."