Volledig scherm
Recreatiegebied De Vlagheide in Eerde © Jan Zandee/Fotoburo Bolsius

Nieuw platform voor toerisme en recreatie: Gastvrij Meierijstad

MEIERIJSTAD - De vrijetijdsondernemers in de gemeente Meierijstad hebben zich verenigd in het platform 'Gastvrij Meierijstad'. Samen willen zij recreatie en toerisme in de nieuwe fusiegemeente beter op de kaart zetten.

,,Wij vertegenwoordigen de belangen van alle verblijfsrecreatieondernemers in Meierijstad. Door de samenwerking binnen het platform kunnen wij een serieuze gesprekspartner zijn voor de gemeente en andere organisaties op het gebied van recreatie en toerisme”, stelt Ron van Rooij van de  Verenigde recreatieondernemers Meierijstad (VRM). 

De VRM is een van de partners, net als brancheorganisaties RECRON, Koninklijke Horeca Nederland en ZLTO en vertegenwoordigers van de recreatiegebieden zoals de Vlagheide in Eerde, Kienehoef in Sint-Oedenrode en de Noordkade in Veghel en de gemeente. Op 24 april vond de eerste bijeenkomst plaats van ‘Gastvrij Meierijstad’.

Anderen schuiven af en toe ook aan 

Recreatie en toerisme gaat ook over natuur, landschap, kunst, cultuur en sport. Indien relevant worden daarom ook deze organisaties uitgenodigd om aan te schuiven, stelt wethouder Coby van der Pas. Recreatie en toerisme kunnen volgens haar zorgen voor meer werkgelegenheid, bestedingen én recreatief beleven. ,,Recreatie draagt bij aan leefbaarheid en een aantrekkelijk woon- en leefklimaat. De combinatie van stad en platteland én het omvangrijke grondgebied bieden grote kansen voor verdere groei.” 

Elkaar beter leren kennen 

Eén van de ideeën is om als platform elk jaar een ontmoetingsdag te organiseren, waardoor de recreatieondernemers elkaar beter leren kennen. Het opzetten van een gemeentebreed platform voor de vrijetijdseconomie was een van de crititeria in de in november 2018 vastgestelde visie Recreatie en toerisme Meierijstad. 

  1. Zoo Antwerpen woest op StukTV, YouTubers vallen bejaarden lastig: ‘Laat los, stoppen!’

    Zoo Antwerpen woest op Udenaar Giel de Winter van StukTV na lastigval­len bejaarden

    Dierentuin Zoo Antwerpen is niet blij met de actie van de YouTubers Thomas Van der Vlugt en Udenaar Giel de Wintert die in een filmpje laten zien hoe ze probleemloos konden binnendringen in een leegstaand giraffenverblijf en achter de schermen tot bij de tapirs kwamen. ,,Die twee hebben alle regels aan hun laars gelapt en hebben zichzelf, de bewakers en de bezoekers in gevaar gebracht”, zegt woordvoerster Ilse Segers.