Volledig scherm
Medio april opent in Uden het nieuwe stadscafé Van Eyck. © Hans van Alebeek

Nieuw stadscafé Van Eyck in Uden met een stevig snufje SOMM

UDEN - Bij de Hoek Promenade in Uden opent medio april weer een nieuwe horecazaak: stadscafé Van Eyck heet de zaak die het midden houdt tussen een lunchroom, pizzeria en hippe kroeg ‘met het mooiste terras van Uden’.  

De nieuwe horecazaak is een initiatief van de twee uitbaters van het Udense restaurant SOMM in samenwerking met de jonge horecaman Thijs Doedee die al in diverse Udense restaurants werkte. Hij gaat stadscafé Van Eyck, een knipoog naar de grote boom die er voor de deur staat, leiden. 

Idee

,,We zijn eigenlijk al een jaar met het idee bezig”, zegt Bram van Grinsven van SOMM. ,,Het begon met een idee voor een klein pop-up-restaurant, werd toen een dagzaak en groeide en groeide alsmaar.” Dat krijg je je als zelf in het Loft-complex boven de nieuwe zaak woont en elke dag meer mogelijkheden ontdekt in de voormalige Kijkshop die er eerst zat.  

Het eindresultaat van al het brainstormen is een horecazaak zoals die Uden nog niet kent, zeggen Van Grinsven en Doedee. Overdag kun je er terecht voor koffie en een goede lunch (à la SOMM), ‘s avonds worden er bijzondere pizza’s gebakken  (‘bijvoorbeeld met seizoens- en streekproducten’) en is het ook gewoon een gezellig café. In totaal wordt de zaak ruim 300 vierkante meter groot met nog een terras van zo’n 100 vierkante meter. ,,De hele dag in de zon met uitzicht op de Petruskerk”, lacht Doedee.  

Sfeer 

Bram van Grinsven en Werner Croijmans blijven samen verantwoordelijk voor SOMM dat nu zo’n twee jaar bestaat. ,,Maar met zijn drieën praten we over Van Eyck”, zegt Doedee, van de gerechten, de wijnkaart tot tot aan de ‘SOMM-sfeer’ die ze willen creëren. ,,We beginnen heel sec en dan zien we wel hoe het groeit en wat de gasten willen”, zegt Van Grinsven, ,,precies zoals het met SOMM ook is gegaan.”

Stadscafé Van Eyck is van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 23.00 uur geopend. Op maandag en woensdag sluit de zaak om 18.00 uur. Op dinsdag is het stadscafé gesloten. De opening wordt medio april verwacht zoals ook te zien is op het grote bord voor de deur.   

  1. Horeca Uden geeft uitleg over ruzie op Facebook. ‘Het moet klaar zijn met eisen’
    PREMIUM

    Horeca Uden geeft uitleg over ruzie op Facebook. ‘Het moet klaar zijn met eisen’

    UDEN - De Udense horeca geeft op Facebook aan carnavalsvierders uitleg over het geschil rond de carnavalstent op de Markt. Daar is de carnavalsvierder de dupe van, want die kan nu niet met één munt overal in Uden betalen tijdens de carnavalsdagen. De café's geven daar Markant en de Knoerissen de schuld van. ‘Zij eisen overal zeggenschap, zelfs tot in detail en daar passen wij als horeca simpelweg voor.’