Volledig scherm
Het huidige schoolgebouw van Aventurijn aan de St. Annastraat. © Hans van Alebeek

Nieuwbouw scholen Aventurijn en Klimboom Uden kost 6,5 miljoen

UDEN - De Udense basisscholen Aventurijn en de Klimboom betrekken begin 2023 samen een nieuw schoolgebouw. De gemeente Uden heeft 6,5 miljoen euro gereserveerd voor het zogeheten IKC West dat ook nog een eigen gymzaal krijgt. De gemeenteraad moet het bedrag nog goedkeuren. 

Het nieuwe kindcentrum komt op de plek van het huidige Aventurijn, voorheen de Jozefschool, aan de St. Annastraat. ,,Het gebouw stamt uit 1961 en is echt aan vervanging toe", aldus wethouder Gijs van Heeswijk. De Klimboom zit sinds 1975 in het schoolgebouw aan de Leeuweriksweg, naast het oude politiebureau en de brandweerkazerne. 

De gemeente wil die panden slopen en op die plaats een nieuw project ontwikkelen. Dankzij de verhuizing van de Klimboom komt er nu een veel groter terrein beschikbaar.  De verwachting is dat begin volgend jaar de uitwerking van dat plan van start kan gaan. 

  1. Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’
    PREMIUM

    Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’

    VEGHEL - Emma van Boxtel (24) uit Den Bosch had haar pakjesavond waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Onderweg naar werk kreeg ze een lekke band en besloot ze haar Toyota Aygo langs de kant van de weg te zetten. Na het werk wilde ze haar auto ophalen en zag ze dat de portier openstond en er zelfs mensen in de auto zaten. Er bleken kinderen in te zitten. ,,Het was een grote ravage. Ze hebben niks meer van de auto overgelaten.”