Volledig scherm
Gevelimpressie zuidwand Agathaplein Boekel © Projectontwikkeling Van Wanrooy

Nieuwe inspraak- en informatieavonden over plan Zuidwand Boekel

BOEKEL De gemeente Boekel gaat twee nieuwe openbare informatie- en inspraakavonden houden over het plan Zuidwand. In dat plan worden de winkels aan de zuidkant van het Agathaplein vervangen door nieuwe winkels en zestig appartementen. De eerste avond is dinsdag om 20 uur in Nia Domo. 

De gemeente heeft er al tal van avonden aan besteed, zowel openbaar als besloten, met bewoners, eigenaren, omwonenden en geïnteresseerden. Nu blijkt dat de geplande nieuwbouw niet in het geldende bestemmingsplan past. Daarom moet het bestemmingsplan worden aangepast.

Quote

We wisten allang dat er een wijziging van het bestem­mings­plan nodig is. Dat komt niet als een donderslag bij heldere hemel

Hans van Zutven, sectordirecteur gemeente Boekel

  Volgens wethouder Marius Tielemans gaat het met name om de hoogte van de bebouwing en komt de winkelwand een aantal meter naar voren. Sectordirecteur Hans van Zutven geeft aan dat er op sommige delen een laag bovenop het oorspronkelijke plan komt. ,,We wisten allang dat er een wijziging van het bestemmingsplan nodig is. Dat komt niet als een donderslag bij heldere hemel.”, zegt hij.  

Omgevingsdialoog

Er is inmiddels een voorontwerp gemaakt, dat dinsdagavond wordt gepresenteerd. De avonden moeten volgens de gemeente tevens worden gezien als omgevingsdialoog die in Boekel al verplicht is en landelijk steeds meer wordt ingevoerd en als inspraakavond.  

Schriftelijke reactie

Gaat het aanstaande dinsdagavond vooral over de presentatie van de plannen, op woensdag 8 mei volgt een tweede avond, eveneens om 20 uur in Nia Domo, waarop mensen inhoudelijk kunnen reageren op het plan.  Tijdens de twee avonden bestaat er volgens de gemeente ook de mogelijkheid om een schriftelijke reactie in te dienen.  

  1. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.