Volledig scherm
Aan de nieuwe poort bij vliegbasis Volkel wordt nog volop gewerkt. © Van Assendelft Fotografie

Nieuwe poort vliegbasis Volkel vervangt wachthuisje

VOLKEL - Een wachtershuisje en een slagboom. Zo zag de ingang van de vliegbasis Volkel er jarenlang uit. 

Soldaten die het in- en uitgaand verkeer controleren - steeds strenger door allerlei incidenten - stonden ‘s winters in de kou en regen en ‘s zomers weg te bakken op het hete asfalt. 

Dat is vanaf dit weekeinde voorbij want afgelopen weken heeft Defensie de entree bij de hoofdpoort flink vernieuwd. Vrijdag is de eerste oplevering. De toegang tot de vliegbasis bestaat nu uit een flinke overkapping met een aparte ruimte voor de bewakers. 

Boven de kap komen later nog aparte matrixborden waarmee het verkeer over drie banen gestuurd kan worden. Wat het project gekost heeft mag Defensie niet zeggen. De eveneens uit 2002 stammende abri wordt op een later moment vervangen. 

Volledig scherm
Zo komt de poort eruit te zien, met matrixborden. © Koninklijke Luchtmacht
  1. Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’
    PREMIUM

    Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’

    VEGHEL - Emma van Boxtel (24) uit Den Bosch had haar pakjesavond waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Onderweg naar werk kreeg ze een lekke band en besloot ze haar Toyota Aygo langs de kant van de weg te zetten. Na het werk wilde ze haar auto ophalen en zag ze dat de portier openstond en er zelfs mensen in de auto zaten. Er bleken kinderen in te zitten. ,,Het was een grote ravage. Ze hebben niks meer van de auto overgelaten.”