Volledig scherm
Rechts op de foto Prinses Heidi Juyn. Links op de foto adjudant Marielle van Lankveld © pvdsteen

Nieuwe Prinses carnaval Heeswijk-Dinther en Loosbroek

HEESWIJK-DINTHER/LOOSBROEK - Heidi Juyn uit Dinther is zaterdagavond tijdens The Night of the Prince(ss) onthuld als nieuwe Prinses Carnaval HDL. 

De goedbezochte gala-avond in café Stanserhorn ademde de sfeer van een songfestival: de in stijl geklede bezoekers werden onthaald op de rode loper en ontvangen met champagne. De prinsonthulling nieuwe stijl in café Stanserhorn was het slotstuk van de campagne die Stichting HDL enkele maanden geleden inzette met de bekendmaking van 22 zogenaamde 'verdachten'. 

Zaterdagavond werden vijf overgebleven kandidaat-prinsen door een erehaag van leden van Stichting Carnaval HDL naar het podium gevoerd, als ware het darters in een groot darttoernooi. De vijf verdachten waren Camiel van Doorn, Jan van de Meerakker, Heidi Juyn, Kristel van Driel en Teun Pepers. 

Prinses Heidi

Tijdens de onthullingsact ging Stichting HDL op zoek wat de kandidaten tot een geschikte prins of prinses zou maken. Uiteindelijk won Heidi Juyn(49) de strijd en werd ze onthuld als de nieuwe heerser van Snevelbokkenland (Heeswijk-Dinther) en Zandkruiersland (Loosbroek). 

Prinses Heidi d'n Urste woont met Tino van Gaal en hun twee kinderen Jenna en Job aan de Pastoor Lathouwersstraat in Dinther. In het dagelijks leven is zij zelfstandig ondernemer van Dintherse Zwemschool 't Geburgt. Haar motto komende carnaval is 'Wij springe in 't diepe en Loate oe nie verzuipe'. De nieuwe heerser tennist en is actief als vrijwilliger bij EHBO-vereniging Sint Raphaël en TV De Balledonk. Tijdens de carnaval wordt ze bijgestaan door haar persoonlijk adjudant en beste vriendin Mariëlle van Lankveld.