De Brouwplaats in Nistelrode is uit de steigers.
Volledig scherm
PREMIUM
De Brouwplaats in Nistelrode is uit de steigers. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Nistelrode is snel gewend aan de gloednieuwe gevel op de plek van de Brouwershoeve

NISTELRODE - De omgeving ziet er nu nog een beetje rommelig uit maar de gloednieuwe gevel aan het Raadhuisplein in Nistelrode is klaar. Het pleintje ervoor staat vol busjes van bedrijven voor bouw- en timmerwerk, licht- en koeltechniek en een stuk of vier, vijf verschillende stukadoors. Er liggen nog hopen stenen en bouwafval. Werklui spuiten een stalen kolom wit en leggen de laatste hand aan de afwerking van de doorsteek tussen café 't Pumpke en de nieuwe horecazaak op de begane grond van het complex.

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. ‘Alle 13 goed’, dé carnavalshit van Meierijstad en verre omstreken
  PREMIUM
  Column tHans

  ‘Alle 13 goed’, dé carnaval­shit van Meierij­stad en verre omstreken

  MEIERIJSTAD - Mien er is geen feestneus en Zak er maar eens in zijn op dit moment de carnavalskrakers die het beste passen bij het algehele gemoed van de horeca. En op de vraag ‘Weet je wat ik wel zou willen zijn?’ zullen kroegen en restaurants eerder ‘gewoon open’ antwoorden dan ‘bloemetjesgordijn’. Toch is er deze week een vers carnavalsnummer verschenen, van een politieke partij nog wel.