Volledig scherm
Op de plek van de 'glazen blokken' komt het nieuwe appartementengebouw van BrabantWonen, in samenwerking met Brabant Zorg in plan Kloosterkwartier in Veghel. © Zenzo Maatschappelijk Vastgoed

Nog eens 36 zorgappartementen in Kloosterkwartier Veghel

VEGHEL - BrabantWonen gaat het derde appartementengebouw ontwikkelen in de nieuwe woonwijk Kloosterkwartier in Veghel en daarmee zijn alle gebouwen in de toekomstige woonwijk verkocht. In het door BrabantWonen aangekochte gebouw komen 36 huurappartementen voor ouderen met een zorgbehoefte. 

Met de verkoop van het derde appartementengebouw hebben alle gebouwen in de toekomstige woonwijk een  bestemming, laat projectontwikkelaar Zenzo Maatschappelijk Vastgoed weten. Dit derde appartementencomplex is evenals de twee andere gebouwen ontworpen door LA Architecten uit Veghel en wordt gebouwd door Van de Ven. De zorg wordt geleverd door Brabant Zorg. 

Oplevering in het voorjaar 2021

De bouw start in het najaar en de verwachtte oplevering is in het voorjaar van 2021. Dat het gebouw pas veel later op tekening komt dan de rest van de woonwijk, heeft volgens Zenzo te maken met de volgorde in het werk. De nieuwe woonwijk komt op de plek waar ziekenhuis Bernhoven nu gesloopt wordt. ,,Het project is gefaseerd ontwikkeld, de bouw volgt de sloopvolgorde. Dit pand is het laatste. Dus is puur gevolg van ontwikkelvolgorde", stelt Esther Boemers namens Zenzo. 

Nog duurzamer 

Het gebouw wordt volledig energieneutraal. Er is gekozen voor nul-op-de-meter appartementen, met zonnepanelen op het dak, goede isolatie, een warmtepomp in de woning. ,,Alle appartementen in project Kloosterkwartier zijn gasloos en beschikken over eigen energieopwekking, bijvoorbeeld via zonnepanelen. Dit gebouw gaat in duurzaamheid/energiebalans nog een stap verder. Er is hier voor gekozen voor volledig energie neutraal, door nog hogere isolatiewaarde, toepassing van bodemenergie en nog meer zonnepanelen per appartement", aldus Zenzo.  

Twee van de drie appartementencomplexen bevatten huurwoningen. De derde telt zestien koopappartementen.