Volledig scherm
Oud-neuroloog Ger Wolters werpt nog een laatste blik op zijn laatste werkplek: ziekenhuis Bernhoven in Veghel. Achter hem op de eerste etage zat de afdeling neurologie. Eronder de operatie kamers. © Kirsten Rietbergen/BD

Nog even een blik op voormalige werkplek Bernhoven

VEGHEL - Veertig jaar werkte hij in het ziekenhuis in Veghel. Nu vandaag de eerste happen uit het gebouw worden genomen in opdracht van duurzaam sloopbedrijf New Horizon, wil oud-neuroloog Ger Wolters nog even een blik werpen op zijn voormalige werkkamer. 

,,Daar op de eerste etage zat de afdeling neurologie, daar werkte ik", wijst hij. ,,En daaronder zijn de operatiekamers.” Zestig bedden had hij onder zijn hoede. Hij kent het pand, dat vanaf vandaag echt tegen de vlakte gaat, op zijn duimpje. ,,Toen het gereed werd gemaakt voor de vestiging van asielzoekers ben ik er ook nog even binnen geweest. Nu het helemaal weg gaat, wilde ik ook nog even een laatste blik werpen. Maar het zal niet in een dag weg zijn.”

De aanstaande sloop trok meer bekijks, veel Veghelaren zijn er gedurende hun leven geweest, vaak ook geboren of zagen er hun kinderen ter wereld komen. ,,Het blijft een bijzonder gebouw. Maar er komt een mooie woonwijk voor terug en dat is ook goed voor Veghel", zegt Wolters.