Volledig scherm
Het gebied Uden-Noord met links de snelweg A50, rechts het ziekenhuis en onder hotel Van der Valk. Wonen en werken is de algemene bestemming van het gebied dat is opgeknipt in zes aparte stukken. Het ontwerpplan ligt vanaf vrijdag ter inzage. © Gemeente Uden

Nog ruimte voor enkele woningen in plan Uden-Noord

UDEN - In het gebied Uden-Noord is nog ruimte voor het bouwen van enkele woningen. Die mogelijkheid zit ingebakken in het zogeheten ontwerpbestemmingsplan ‘Omgeving Nistelrodeseweg’ dat de gemeente na jaren voorbereiding en overleg met de bewoners ter inzage legt. 

Al vanaf 2017 is de gemeente bezig met het uitwerken van het bestemmingsplan. Vooral het overleg met de vaak gefrustreerde bewoners van het gebied kostte veel tijd en energie. De bewoners voelden zich gemangeld door allerlei grote projecten om hen heen zoals de bouw van het ziekenhuis, hotel Van der Valk en recent het Foodcourt. 

Provincie 

Van alle bewoners heeft de gemeente nu in kaart wat hun (woon)wensen zijn. Volgens verantwoordelijk wethouder Franko van Lankvelt biedt het plan nog ruimte voor kleinschalige ontwikkelingen, waaronder het bouwen van enkele woningen. ,,Maar vanwege het groene karakter van het gebied kijkt de provincie over onze schouder mee", aldus de wethouder. 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vrijdag ter inzage. Op dinsdag 2 juli is er in het gemeentehuis van 17.00 tot 19.00 uur een inloopavond voor belangstellenden (via zij-ingang).