Abt Denis Hendrickx van de Abdij van Berne in Heeswijk.
Volledig scherm
Abt Denis Hendrickx van de Abdij van Berne in Heeswijk. © Abdij van Berne

Norbertijnen bereiden jubileumjaar voor: ‘Maar we houden rekening met corona’

HEESWIJK-DINTHER Wat de orde kan vieren en hoe, zal afhangen van de coronamaatregelen het komende jaar. Hoe dan ook, de norbertijnen hebben de aftrap gegeven van hun jubileumfeest van maar liefst 900 jaar.

 1. Schip met zeer dodelijk giftig graan blijft nog dagenlang in Veghel: ‘De hoeveelheid gif is echt extreem’
  PREMIUM

  Schip met zeer dodelijk giftig graan blijft nog dagenlang in Veghel: ‘De hoeveel­heid gif is echt extreem’

  VEGHEL - Het schip met de zeer dodelijke concentratie giftig graan, de Sempre Spera, moet nog dagenlang blijven liggen bij diervoederbedrijf De Heus in Veghel. Volgens een chemicus gaat het om ‘een extreem hoge hoeveelheid'. Woordvoerder Simon de Ridder zegt dat de giftige lading ontdekt werd nadat een ander schip met een zelfde soort lading werd gecontroleerd in Utrecht. ,,We hebben daarna meteen actie ondernomen.”
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”