Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Norovirus slaat toe in Boekels zorgcentrum: handenwassen en deuren dicht

NorovirusBOEKEL -  Twintig bewoners en tien personeelsleden van zorgcentrum Sint Petrus in Boekel hebben het gehad, acht bewoners hadden het dinsdag nog: het gevreesde Noro-buikgriepvirus dat vooral zwakkeren en ouderen een flinke knauw kan geven. Zo min mogelijk volk over de vloer in het zorgcentrum,  nul activiteiten, extra personeel dat ook nog eens goed ingepakt en met veel ontsmettingsregeltjes het werk moet doen.

Volgens teammanager Arjan van Herwaarden bleek ongeveer anderhalve week geleden, op 29 november dat het virus had toegeslagen in het zorgcentrum. Buikgriep, braken, de symptomen waren duidelijk. ,,Bij oudere mensen zoals onze bewoners duurt het één tot vier dagen voordat ze het weer een beetje te boven zijn, ons over het algemeen jonger personeel heeft er gemiddeld twee dagen last van”.  Zieke personeelsleden bleven thuis, van de afdelingen waar de zieken wonen gingen de deuren dicht. 

  1. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
    PREMIUM

    De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

    OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.