Kunstenares Ine van Grinsven (met blauw vest) verwelkomt de belangstellenden. Op de achtergrond hangt de nieuwe lindeboom voor OL Vrouw ter Linde in de takels.
Volledig scherm
Kunstenares Ine van Grinsven (met blauw vest) verwelkomt de belangstellenden. Op de achtergrond hangt de nieuwe lindeboom voor OL Vrouw ter Linde in de takels. © Hans van Alebeek

OL Vrouw en haar linde weer terug bij de Kruisheren in Uden

UDEN - OL Vrouw ter Linde is terug op de plek waar haar faam eeuwen geleden begonnen is. Donderdagmiddag werd voor de Kruisherenkapel in Uden een fraaie lindeboom geplant bovenop een beeldje van Moeder Maria dat kunstenares Ine van Grinsven kort daarvoor in de grond had gestopt. 

  1. Uittocht vrijwilligers VluchtelingenWerk Bernheze door corona en drama Rik (18)
    PREMIUM

    Uittocht vrijwilli­gers Vluchtelin­gen­Werk Bernheze door corona en drama Rik (18)

    HEESCH - Corona en de dodelijke steekpartij in april waarbij de 18-jarige Rik van de Rakt om het leven kwam, hebben geleid tot een uittocht van vrijwilligers bij VluchtelingenWerk Bernheze. De organisatie krijgt daarom van de gemeente 16.500 euro extra subsidie. De eenmalige steun is ter bekostiging van extra uren voor de rest van dit jaar voor de enige beroepskracht van VluchtelingenWerk Bernheze.