Steven van Dijke neemt als spits van Ollandia het doel van Nederwetten onder vuur.
Volledig scherm
Steven van Dijke neemt als spits van Ollandia het doel van Nederwetten onder vuur. © Jan Roche

Ollandia opgeschrikt door overlijden goalgetter Steven van Dijke (29)

OLLAND/HEESWIJK-DINTHER - Vijfdeklasser Ollandia is opgeschrikt door het plotse overlijden van spits Steven van Dijke donderdag. De aanvaller uit Heeswijk was 29 jaar en verwierf sinds zijn komst naar Ollandia in 2017 faam als doelpuntenmachine. Van Dijke scoorde liefst 77 keer voor de club uit Olland.

Van Dijke voetbalde voorheen in het tweede elftal van Heeswijk en ging in 2017 met trainer en dorpsgenoot Bas van Engelen mee naar Ollandia. Daar reeg de bonkige spits de doelpunten aaneen. In zijn eerste seizoen bij Ollandia was Van Dijke goed voor liefst 40 doelpunten in de competitie. Het jaar erop trof hij 24 keer doel en afgelopen seizoen was Van Dijke met dertien goals andermaal ploegtopscorer.  

,,Steven is in mijn ogen een speciaal manneke. Hij heeft een eigen mening en specifieke kwaliteiten”, vertelde coach Bas van Engelen in 2018 over zijn spits. ,,Ik krijg het vertrouwen van Bas en dat probeer ik met doelpunten terug te betalen", zei van Van Dijke destijds. ,,Verder kan ik het zowel binnen als buiten het veld goed vinden met mijn huidige ploeggenoten. Dat was toch wel even afwachten, omdat ik niet uit Olland kom en ook de enige ‘buitenstaander’ uit het team ben.”

Volledig scherm
© Ollandia
  1. Schuldeisers vragen faillissement aan voor partycateraar Maison van den Boer
    PREMIUM

    Schuldei­sers vragen faillisse­ment aan voor partycate­raar Maison van den Boer

    Den Bosch/Heerlen/Veghel - Drie schuldeisers van Maison van den Boer in Veghel vragen het faillissement aan van de geplaagde cateraar. De drie crediteuren zeggen nog geld van de Veghelse onderneming tegoed te hebben en willen dat met deze faillissementsaanvraag alsnog zien te krijgen. De aanvraag wordt aanstaande dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch behandeld, aldus de advocaat van de drie schuldeisers.