Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

OM eist werkstraf tegen Boekelaar voor heling van MacBook en wapenbezit

DEN BOSCH/BOEKEL - De alerte eigenaar van een gestolen MacBook bracht de politie in juli 2018 op het spoor van een 29-jarige Boekelaar, die een gasdrukpistool, harddrugs en meer dan 1.000 euro contant geld in zijn huis bewaarde.

De officier van justitie eist een werkstraf van 240 uur, naast een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden en reclasseringstoezicht. De eigenaar van de laptop raakte zijn MacBook kwijt op festival Wish. Het ding werd gevonden of gestolen door een vriend van de Boekelaar. Die gaf het apparaat aan de verdachte, zodat deze het kon resetten. Hij wist niet dat de echte eigenaar de 'find my Macbook' applicatie had geactiveerd en naar de politie was gestapt.

1000 euro

Op 6 juli 2018 klopten agenten vervolgens aan bij de verdachte, op zoek naar de laptop. Politiemensen vonden echter ook het gasdrukpistool met patronen, 87 gram speed en 37 pillen met mdma. In de koelkast stond bovendien een flesje ghb. Omdat de politie vergat de vloeistof te laten testen, zag het OM niet genoeg bewijs om de Boekelaar voor dit laatste drugsbezit aan te klagen. In het huis was ook meer dan 1000 euro contant geld aanwezig.

Uitspraak over veertien dagen.