Volledig scherm
File op de A50 leidt automatisch tot grote verkeersdrukte op de lokale sluiproutes, zoals hier op de Rembrandtlaan in Veghel. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Ondernemers en gemeente bieden politiek plan aan voor bereikbaarheid

VEGHEL - Een altijd volle A50 en N279, bedrijventerreinen waar je rond de spits niet op of af kunt rijden. Een gebrek aan openbaar vervoer. Meierijstad moet beter bereikbaar worden, vinden de gemeente Meierijstad en het Platform Ondernemend Meierijstad (POM). Ze grepen deze donderdagavond de verkiezingen voor Provinciale Staten aan om hier aandacht te vragen. 

Herman Molenaar (voorzitter POM) en Harry van Rooijen (wethouder infrastructuur en duurzaamheid) overhandigen tijdens het Brabantse bereikbaarheidsdebat, dat werd gehouden in een hal van grootgebruikers van de weg Jumbo Supermarkten,  de eerste exemplaren van de propositie ‘Een betekenisvol Brabant en een ondernemend Meierijstad’ uit aan de deelnemers. Hierin roepen gemeente en ondernemers de Provinciale Staten en de nieuwe coalitie op om actief mee te werken in het vraagstuk om de bedrijventerreinen beter te ontsluiten, de economische groei in Veghel  en Meierijstad te faciliteren en de leefbaarheid voor onze inwoners te verbeteren.

Het debat werd georganiseerd door POM en Evofenedex (vereniging van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie). De zeven grootste politieke partijen mee: VVD, CDA, PvdA, PVV, Groen Links, D66 en SP. Vanuit de VVD voerde gedeputeerde voor infrastructuur en bereikbaarheid, Christophe van der Maat, het woord en vanuit de PvdA  gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening, Erik van Merrienboer.