Volledig scherm
PREMIUM
Het Udense winkelcentrum krijgt steeds meer horeca. Het terras van 't Cafeeke is al jaren een vertrouwde plek voor winkelend publiek om even neer te strijken. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Ondernemers uitgeruzied in centrum Uden: ‘In anderhalf uur meer zaken gedaan dan laatste anderhalf jaar’

UDEN - Een nieuwe club ondernemers, nieuwe energie en volop plannen voor het winkelcentrum van Uden. En geen geruzie meer met de gemeente over geld en andere zaken. ,,Het gaat eindelijk weer eens over het winkelcentrum”, verzucht de wethouder. 

Per 1 april is de promotie van het Udense winkelcentrum in handen van Uden Centrum Ondernemers (UCO). Die  nieuwe vereniging heeft het stokje overgenomen van Stichting Uden Promotie (SUP) waar de gemeente vorig jaar afscheid van nam na jaren ruzie en gebakkelei. UCO-voorzitter Dirk Broekhaus en wethouder Gijs van Heeswijk geven desgevraagd hun visie op hoe het nu verder moet met winkelcentrum in Uden. Eén ding is zeker: de heren kunnen het samen uitstekend vinden. Of zoals de wethouder aan het einde van het gesprek zegt: ,,Ik heb in anderhalf uur met de UCO meer zaken gedaan dan met de SUP in anderhalf jaar.”