Volledig scherm
Met een duidelijker middenberm, aansluitend op de zebrapaden, moet het kruispunt St. janstraat overzichtelijker worden. © Hans van Alebeek

Onduidelijk kruispunt St. Janstraat Uden aangepakt

UDEN - Een langere en duidelijkere middenberm in de weg moet het centrumverkeer in de St.-Janstraat in Uden beter sturen. Al sinds de reconstructie van de bocht in de weg, ter hoogte van café-restaurant Sergeant Peppers, leken sommige automobilisten te verdwalen op het grote en brede kruispunt. Na donderdag moet dat beter worden. 

De vroegere haakse knik in de St.-Janstraat/Birgittinesenstraat is sinds de reconstructie van begin dit jaar een brede, glooiende bocht geworden. Het kruispunt is echter zo groot en breed dat auto's soms amper weten waar ze moeten rijden en hoe ze zich moeten opstellen. 

Kinderkopjes 

Het gelijkwaardige kruispunt- let op, verkeer van rechts heeft voorrang - is volgens de gemeente zo breed opgezet omdat vrachtauto’s voor Aldi en Lidl goed moeten kunnen manoeuvreren. Met alle onduidelijkheid van dien. Daarom is de middenberm nu op twee plekken, aansluitend op de twee zebrapaden, met ongeveer een meter verlengd en met kinderkopjes verhoogd.