Sophie Hilbrand (l) was onlangs aanwezig bij een ludieke actie van bewoners van de Graspeel bij het gemeentehuis in Zeeland. Om de stankoverlast onder de aandacht te brengen hingen ze in varkensmest gedrenkte kledingstukken aan een waslijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Hilbrand (l) was onlangs aanwezig bij een ludieke actie van bewoners van de Graspeel bij het gemeentehuis in Zeeland. Om de stankoverlast onder de aandacht te brengen hingen ze in varkensmest gedrenkte kledingstukken aan een waslijn. © Thomas Segers/Van Assendelft

Onthullende opnamen in Landerdse ‘Beerput van de Graspeel’ donderdag op tv

LANDERD - De afgelopen maanden maakte een BNN/VARA-camerateam opnamen in Zeeland voor het tv-programma ‘De Opstandelingen’. Donderdag zendt de omroep de beelden uit onder er de titel ‘De beerput van de Graspeel’. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Advocaat Graspeel: ‘omwonenden gebombardeerd tot stank-proefkonijnen’
  PREMIUM

  Advocaat Graspeel: ‘omwonenden gebombar­deerd tot stank-proefkonij­nen’

  ZEELAND/DEN HAAG - Advocaat Valentijn Wösten is bang dat de omwonenden van de Heijderhoeve op de Graspeel in Zeeland ‘een vreselijke zomer tegemoet gaan'. Hij reageert op de uitspraak van de rechtbank die niet wil instemmen met intrekking van de vergunning van de varkensboer, maar hem verplicht geurmetingen te doen en een geurbeheersplan op te stellen. Wösten overweegt in hoger beroep te gaan bij de Raad van State.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.