Sophie Hilbrand (l) was onlangs aanwezig bij een ludieke actie van bewoners van de Graspeel bij het gemeentehuis in Zeeland. Om de stankoverlast onder de aandacht te brengen hingen ze in varkensmest gedrenkte kledingstukken aan een waslijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Hilbrand (l) was onlangs aanwezig bij een ludieke actie van bewoners van de Graspeel bij het gemeentehuis in Zeeland. Om de stankoverlast onder de aandacht te brengen hingen ze in varkensmest gedrenkte kledingstukken aan een waslijn. © Thomas Segers/Van Assendelft

Onthullende opnamen in Landerdse ‘Beerput van de Graspeel’ donderdag op tv

LANDERD - De afgelopen maanden maakte een BNN/VARA-camerateam opnamen in Zeeland voor het tv-programma ‘De Opstandelingen’. Donderdag zendt de omroep de beelden uit onder er de titel ‘De beerput van de Graspeel’. 

  1. Advocaat Graspeel: ‘omwonenden gebombardeerd tot stank-proefkonijnen’
    PREMIUM

    Advocaat Graspeel: ‘omwonenden gebombar­deerd tot stank-proefkonij­nen’

    ZEELAND/DEN HAAG - Advocaat Valentijn Wösten is bang dat de omwonenden van de Heijderhoeve op de Graspeel in Zeeland ‘een vreselijke zomer tegemoet gaan'. Hij reageert op de uitspraak van de rechtbank die niet wil instemmen met intrekking van de vergunning van de varkensboer, maar hem verplicht geurmetingen te doen en een geurbeheersplan op te stellen. Wösten overweegt in hoger beroep te gaan bij de Raad van State.