Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden blijven zich verzetten tegen de komst van een Aldi op de plek van de oude woonwinkel van Van Oort Interieurs. © Van Assendelft Fotografie

Onverminderd verzet tegen Aldi’s in Uden

UDEN - De Aldi Bitswijk is al bijna een jaar open, de Aldi op Uden-Zuid komt eraan maar het verzet tegen beide supermarkten blijft onverminderd groot. Dinsdag trokken omwonenden en belanghebbenden weer naar de rechtbank om de Duitse discounter in twee zaken te bevechten.

De komst van Aldi naar Uden is in elk geval goed voor de werkgelegenheid in de advocatuur. Een batterij juristen en deskundigen was dinsdagochtend in de Bossche rechtbank present om de botsende belangen te verdedigen. Te beginnen met de rechtszaak van omwonenden en Plus supermarkten die de komst van Aldi op de oude plek van Van Oort niet zien zitten. Ook niet nadat de supermarkt op verzoek van de gemeente het plan heeft aangepast. Sterker, de buren van de nabije woonblokken en de achterliggende zwembadwijk vinden dat de gemeente Uden wel heel erg heeft meegedacht om Aldi ter wille te zijn.