De Aldi in Boekel
Volledig scherm
De Aldi in Boekel © Google Streetview

Onzeker of Aldi Boekel ooit naar Zuidwand gaat; ‘investering in huidige pand niet voor niets’

BOEKEL - Het ziet er niet naar uit dat de Boekelse Aldi-supermarkt in de toekomst snel gaat verhuizen van het huidige huurpand aan de Kerkstraat naar de toekomstige Zuidwand aan het Sint Agathaplein. De zaak in de Kerkstraat is tot 30 augustus dicht voor een grondige renovatie.  

Op de vraag of Aldi na deze renovatie nog snel zal verhuizen naar het nieuwe winkel- en wooncomplex Zuidwand laat het bedrijf via zijn woordvoerster weten dat de supermarkt tevreden is over de winkel op de huidige locatie. ,,Aldi investeert dan ook niet voor niets, samen met de verhuurder, in het verduurzamen en ‘toekomstbestendig’ maken van het huidige filiaal.’  De eigenaar van het pand, Kees Boeijen uit Megen, houdt de lippen stijf op elkaar. Hij verwijst naar Aldi. 

Klantentoilet 

In het pand aan de Kerkstraat is de afgelopen week een compleet nieuwe tegelvloer gelegd en nieuwe led-verlichting (binnen en buiten) aangebracht. Bovendien is een bakkerij aangebouwd, het kantoor verplaatst, de winkel aan de voorkant uitgebreid en voorzien van een klantentoilet.

Ook de inventaris, inclusief de koel- en vriesapparatuur is geheel vernieuwd. Buiten zijn de zestig parkeerplaatsen van de supermarkt door een stratenmaker onder handen genomen.

Quote

We investeren niet voor niets in winkel aan Kerkstraat

Woordvoerder Aldi

 Gerard Klomp, de regiomanager van projectontwikkelaar Van Wanrooij die de nieuwe Zuidwand gaat bouwen, reageert verrast als hij hoort van de renovatie van Aldi. ,,Het is nog niet gezegd dat ze niét komen. Wij hebben de komende tijd nog gesprekken met Aldi. Maar we praten nog met meerdere supermarkten”, zegt hij. ,,Overigens duurt het nog zeker tot 2023 voor het eerste deel van de nieuwe Zuidwand gerealiseerd is.”

Van Wanrooij en de gemeente Boekel hebben vanaf het begin aangegeven dat ze de Aldi graag naar het Sint Agathaplein zouden halen. Daar zit ook de Coöp. Een tweede supermarkt meer loop naar de toekomstige winkels aan het plein zorgen. 

Spanning 

De Boekelse wethouder Marius Tielemans begrijpt dat de huidige renovatie van Aldi voer is voor de geruchten in Boekel dat de  Aldi nooit naar de Zuidwand gaat.

,,Er zit terecht enige spanning tussen deze renovatie en onze wens. De Aldi heeft nog steeds onze voorkeur, maar in principe is Van Wanrooij verantwoordelijk voor de verhuur van de panden. Wij zijn nog steeds in gesprek met Aldi en ook met de eigenaar van het pand aan de Kerkstraat”, zegt wethouder Tielemans.