Volledig scherm
© ANP

Oogst actieweek politie Uden: 37 verbalen, 450 huizen gecontroleerd en bijna 24.000 euro geïnd

UDEN - Een week lang intensief controleren van woningen en automobilisten in Uden heeft de politie en belastingdienst een flinke oogst opgeleverd. De controles waren onderdeel van een integrale actie tegen hennepteelt. 

In de week van 1 tot en met 5 juli werden de meters van 450 huizen gecontroleerd. Op de Industrielaan werden in twee dagen tijd 125 automobilisten aangehouden. Dat leverde 37 bekeuringen op voor diverse overtredingen, variërend van rijden zonder rijbewijs tot niet handsfree bellen. Er werd ook 459 euro aan nog uitstaande vorderingen geïncasseerd. De belastingdienst die ook aan de controle meewerkte kon nog eens 23.250 euro innen en nam 7 voertuigen in beslag. Het totaal ‘fiscaal belang’ voor de belastingdienst bedroeg 40.000 euro. 

De woningcontroles door de gemeente Uden, Enexis, Brabant Water, Area en de brandweer met ondersteuning van de politie leverden geen overtredingen op van diefstal van stroom. Enexis verving wel enkele meters door slimme meters en verdwenen of verbroken veiligheidszegels. De brandweer wees diverse bewoners op het ontbreken van rookmelders. Bewoners konden vrijwillig meedoen aan de controle van de meterkast.