Volledig scherm
Dakar in Heeswijk © 24 uurs solexrace

Ook Dakar-trucks maken hun opwachting tijdens 24 uurs Solexrace in Heeswijk, voor Kika

HEESWIJK-DINTHER - Een nieuw ingrediënt tijdens de komende editie van het 24-uurs Solexrace Festival: trucks die meededen aan de beroemde Dakar-rally. Belangstellenden kunnen met de vrachtwagens meerijden op het Solexrace Festival in Heeswijk-Dinther. De opbrengst gaat naar KiKa, de Stichting Kinderen Kankervrij.

Quote

Mensen kunnen een kinder­droom laten uitkomen Want ze kunnen wel vaak naar de trucks kijken, maar meerijden is een ander verhaal.

Roy van der Heijden

,,Mensen kunnen een kinderdroom laten uitkomen”, zegt mede-organisator Roy van der Heijden. ,,Want ze kunnen wel vaak naar de trucks kijken, maar meerijden is een ander verhaal. Dat is toch iets bijzonders.” De trucks gaan vrijdag 23 augustus tussen pakweg 18.00 en 20.00 uur demo’s rijden.

Hoe ze erop zijn gekomen om Dakar-trucks mee te laten doen. ,,Het kwam via een sponsor die via via Dakarcoureur Peter Versluis kende. Hij stelde het voor’’, aldus Van der Heijden.

Schaap over de dam

Als één schaap over de dam is, volgt de rest. ,,Ook andere Dakarcoureurs zegden hun medewerking aan het festival in Heeswijk-Dinther toe. Onder hen Aart Schoones, Egbert Wingens en Sjef Pessers van Boss Racing Dakar doet mee.”

De organisatie hoopt dat veel festivalgangers een rit met een Dakar-truck maken. ,,We vragen minimaal tien euro, maar meer mag natuurlijk ook. Sommigen hebben al vijftig euro ingezet. Iedereen kent wel iemand met kanker. Mensen steunen graag kankeronderzoek.”

Zeventien solexteams

‘Dakar in Heeswijk’ is een leuke toevoeging voor het evenement. Het kan het begin zijn van iets moois, denkt Van der Heijden. ,,We zijn ook ooit begonnen met zeventien Solex-teams, in 2007, we hebben nu ruim duizend deelnemers met die van de Brascross erbij.”

Het 24-uurs Solexrace Festival, waarbij plankgas door twee cafés en een stierenstal wordt gereden, vindt dit jaar plaats op 23, 24 en 25 augustus, opnieuw aan de Heibloemsedijk in Heeswijk-Dinther. Op het festivalterrein staan vijf podia, waar verschillende muziekstijlen te horen zijn. Van een Nirvana-tribute tot Zanger Kafke en van BZB tot Danzany en de Feestneger. Voor ieder wat wils.