Het oud papier wordt in Meierijstad vanaf dinsdag 7 april weer opgehaald.
Volledig scherm
Het oud papier wordt in Meierijstad vanaf dinsdag 7 april weer opgehaald.

Ook in Meierijstad rijdt papierwagen weer rond

MEIERIJSTAD - In navolging van de gemeente Uden gaat ook de gemeente Meierijstad weer van start met het ophalen van oud papier. Vanaf dinsdag 7 april gaan de inzamelwagens weer rijden en geldt het gebruikelijke schema weer voor wijken en buurten. 

Veel mensen hebben het oud papier van de afgelopen weken thuis bewaard omdat het ophalen van oud papier in verband met de coronacrisis tijdelijk was stilgelegd. In veel huishoudens is het inmiddels een hele stapel geworden. De gemeente verwacht dan ook dat er door de onderbreking veel meer papier zal worden aangeboden dan normaal. Daarom kan het ophalen wat langer gaan duren. Is het niet opgehaald op het normale tijdstip, laat het dan gewoon een dagje langer aan de straat staan, adviseert de gemeente. Mogelijk dat de papierophalers een dag later komen. 

Het ophalen gebeurt in overleg met de inzamelaar en de verenigingen, zo laat de gemeente weten, waarbij advies is ingewonnen bij de GGD over de juiste voorzorgsmaatregelen om het ophalen zo veilig mogelijk te organiseren. De ophaaldata komen weer in de Afvalwijzer app te staan. 

Niet alle gemeenten hebben het ophalen van oud papier stilgelegd. Uden en Meierijstad wel.