Volledig scherm
PREMIUM
Het logo van de gemeente Maashorst i.o. © Gemeente Uden

Ook topadviseur fel tegen ‘Maashorst’ als gemeentenaam

UDEN/HEESCH - Ontzettend verwarrend en daarom ongewenst. Dit stempel zet de voorzitter van dé landelijke adviescommissie inzake gemeentenamen op het plan van Uden en Landerd om samen verder te gaan als ‘Maashorst’. Zijn advies sluit naadloos aan bij de kritiek die in Oss en Bernheze klinkt.

Emeritus hoogleraar Ferjan Ormeling heeft weinig uitleg nodig om de situatie in en rond de Maashorst te doorgronden. ,,Alle vier de gemeenten hebben hun best gedaan voor dat natuurgebied, en nu gaan twee gemeenten strijken met de pr-waarde ervan’’, analyseert hij vanuit Zeist.

  1. Verdachte moord Bloemenwijk Veghel naar Pieter Baan Centrum

    Verdachte moord Bloemen­wijk Veghel naar Pieter Baan Centrum

    DEN BOSCH/VEGHEL De 24-jarige Veghelaar die op 20 november 2018 zijn 55-jarige huisgenoot Sona Manpasi in de Bloemenwijk zou hebben doodgestoken, weigert mee te werken aan onderzoek door het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. Hij gaat daarom in opdracht van de rechter-commissaris binnenkort voor 'observatie' naar het Pieter Baan Centrum. Dat bleek dinsdagmiddag tijdens een pro forma-behandeling van zijn rechtszaak in Den Bosch.