De eerste iPad van de VoorleesExpress wordt uitgereikt in de bibliotheek in Veghel. Meneer Erdogrul leent het apparaat voor zijn zoontje van 10, en probeert het alvast uit.
Volledig scherm
De eerste iPad van de VoorleesExpress wordt uitgereikt in de bibliotheek in Veghel. Meneer Erdogrul leent het apparaat voor zijn zoontje van 10, en probeert het alvast uit. © Kirsten Rietbergen

Op deze iPad van bieb Veghel kunnen kinderen ‘veilig’ spelen. Zonder YouTube, mét taalspelletjes

VEGHEL - Dertien groene en blauwe iPads, stootproof, zijn er beschikbaar. In oranje rugzakjes en met een stoere koptelefoon om pap en mam niet gek te maken van al die pingelde pong interactieve computergeluidjes. Kinderen die moeite hebben met taal- en digitale vaardigheden uit de gemeente Meierijstad kunnen de speciale iPads vanaf vandaag lenen in de bibliotheken. 

  1. Jumbo ziet tóch veelbelovende, internationale toekomst voor La Place
    PREMIUM

    Jumbo ziet tóch veelbelo­ven­de, internatio­na­le toekomst voor La Place

    VEGHEL - Ondanks het feit dat 23 vestigingen van La Place definitief de deuren gaan sluiten, ziet Jumbo nog steeds een veelbelovende, internationale toekomst voor de restaurantformule. En, nee van een volledige overname van HEMA is geen sprake. Dat maakte financieel topman Ton van Veen van het Veghelse supermarktconcern dinsdagochtend duidelijk in een toelichting op de omzetcijfers over de eerste helft van dit jaar.