Elke gitaarleerling van Thijs Jan van Hoek treedt tijdens Op Hoop Van Zegen op met de begeleidingsband van professionele musici.
Volledig scherm
Elke gitaarleerling van Thijs Jan van Hoek treedt tijdens Op Hoop Van Zegen op met de begeleidingsband van professionele musici. © Anneveldt Media

Op Hoop Van Zegen biedt gitaarleerlingen een podium in De Pul

Cultuur in de regioUDEN - Waarom zijn muziekevenement Op Hoop Van Zegen heet? Thijs Jan van Hoek (27) lacht. Ja, ook in zijn ogen is het een niet al te rooskleurige naam voor een concertavond waarbij zijn gitaristen in opleiding het podium in De Pul in Uden betreden. ,,Maar de eerste keer dat ik dit organiseerde, gingen we er wel een beetje met die gedachte in’’, zegt hij.

 1. Alternatieven voor drukke Herperduin: in alle rust wandelen kun je op deze tien plekken
  PREMIUM

  Alternatie­ven voor drukke Herperduin: in alle rust wandelen kun je op deze tien plekken

  Het is goed voor je, het is lekker, en toegegeven, het is een van de weinige dingen die nog wél mogen: wandelen. Dus trekken we massaal de paden op en de lanen in. Met als gevolg dat het op sommige plekken soms zo druk is dat het problemen oplevert, of zelfs een boete, zoals in Herperduin waar het de afgelopen weken zo druk was dat er nu extra gecontroleerd wordt op grote groepen en loslopende honden. Het Brabants Dagblad zet andere mooie plekken op een rijtje.
 1. Schokkende bodycambeelden: dit ziet een fotograaf tijdens de rellen in Eindhoven
  Play

  Schokkende bodycam­beel­den: dit ziet een fotograaf tijdens de rellen in Eindhoven

 2. Rodin (23) was dakloos: 'Het is een misverstand dat we niet geholpen willen worden'
  Play

  Rodin (23) was dakloos: 'Het is een misver­stand dat we niet geholpen willen worden'