Volledig scherm
PREMIUM
Serie 25 jaar Bernheze: Kaylee Rijkers uit Heeswijk voor De Wis in Loosbroek. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

‘Op termijn willen we weer terug naar Heeswijk-Dinther’

serie 25 in BernhezeBERNHEZE  - Bernheze bestaat 25 jaar. In deze serie komen 25-jarigen aan het woord. Wat vinden zij van hun dorp en hebben zij eigenlijk een Bernheze-gevoel? Vandaag Kaylee Rijkers: opgegroeid in Loosbroek, gewoond in Vorstenbosch en Heeswijk-Dinther. Kaylee Rijkers is net zo oud als de gemeente Bernheze die ze binnenkort gaat verlaten. 

Als iemand een echt Bernheze gevoel heeft, zou het Kaylee Rijkers moeten zijn. Geboren en getogen in Loosbroek, twee jaar in Vorstenbosch gewoond en nu in Heeswijk-Dinther. Dan moet je iets met Bernheze hebben zou je zeggen. ,,Nou met de gemeente heb ik eigenlijk niks”, bekent de 25-jarige Rijkers. Toch trekken de dorpen haar wel, hoewel ze eind dit jaar hoopt te verhuizen. Ze heeft samen met haar vriend een huis in Veghel gekocht.

  1. Meierijstad wil met boomcafés begin maken aan nieuw bomenbeleid

    Meierij­stad wil met boomcafés begin maken aan nieuw bomenbe­leid

    VEGHEL/SCHIJNDEL - ,,Bomen zijn een veelbesproken thema en ook vaak onderwerp van discussie tussen mensen.” Met dit als argument kondigt wethouder Harry van Rooijen van Meierijstad drie zogeheten boomcafés aan. De sessies op 26 augustus (Schijndel), 2 september (Sint-Oedenrode) en 4 september (Veghel) moeten de basis leggen voor nieuw bomenbeleid van de 2,5 jaar oude fusiegemeente. Het gemeentebestuur spreidt de cafés in tijd en locatie om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om hun mening te geven.