In Uden en Landerd zijn vandaag 25 stembureaus geopend.
Volledig scherm
In Uden en Landerd zijn vandaag 25 stembureaus geopend. © Hans van Alebeek

Opkomst verkiezingen Maashorst: 14,3 procent tot nu toe

UDEN/LANDERD - Iets meer dan 14,3 procent van de kiesgerechtigde inwoners van Uden en Landerd heeft tot nu toe zijn stem uitgebracht. Het percentage is gemeten tot en met woensdagochtend 10.30 uur op de derde en belangrijkste stemdag voor de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Maashorst. 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Man ‘wist niets’ van vuurwapens bij Foodcourt Uden, OM geïrriteerd: ‘Houding laten varen dat wij achterlijk zijn’
  PREMIUM

  Man ‘wist niets’ van vuurwapens bij Foodcourt Uden, OM geïrri­teerd: ‘Houding laten varen dat wij achterlijk zijn’

  DEN BOSCH/UDEN - ,,Ik heb nooit wapens gezien. Anders was ik niet meegegaan. Ik dacht dat we gingen chillen.” De 20-jarige Georginio J. uit Gouda kwam woensdag met een nieuwe verklaring voor zijn trip naar het Foodcourt in Uden op 12 november 2020. De man verzette zich bij zijn hoger beroep tegen een veroordeling tot 15 maanden cel, waarvan 5 voorwaardelijk.