Volledig scherm
PREMIUM
Nu is dit nog een rotonde, zo zou het kruispunt Wilhelminastraat-N264 eruit kunnen komen zien volgens de provincie. Die gaat uit van het oplossen van knelpunten in de N264, vooralsnog niet van een verlengde snelweg A77. © Provincie

Opnieuw roep om doortrekken van A77 richting A50 Uden

UDEN/BOXMEER - De roep om een verlengde snelweg A77 tussen Haps en Uden steekt opnieuw de kop op. Dit keer is het de burgemeester van Boxmeer die de knuppel in het hoenderhok gooit. Voor de zoveelste keer. De provincie gaat vooralsnog uit van het pimpen van de bestaande oost-west-verbinding, de N264. 

Volgens burgemeester Karel van Soest van Boxmeer haalt zo’n doorgetrokken A77 richting A50 bij Uden veel druk van de ketel op de A73. De snelweg tussen Cuijk en de Maasbrug bij Heumen staat inmiddels in de top-100 van gevaarlijkste snelwegvakken. ,,Met een doorgetrokken A77 zorg je voor snellere verbindingen naar Den Bosch en Eindhoven. Nu wordt de drukke A73 via Nijmegen nog veel gebruikt om in Den Bosch te komen’’, aldus de burgemeester. 

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.